De beste airco voor in de slaapkamer

Airco kopen voor in de slaapkamer? Naarmate het steeds warmer wordt in Nederland hebben steeds vaker de neiging om te kiezen voor deze apparaten. Een warme, hete zomer bereikt zijn toppunt en jouw slaapkamer is bijna 30 graden. Daarin moet je dan gaan slapen. Geen pretje! Om goed te kunnen slapen is een goede temperatuur nodig. Bij lucide dromen raden we zelfs aan om de temperatuur in de ruimte tussen de 15 en 17 graden te houden.

Lastig, zeker in de zomer zonder (mobiele) airconditioning! Daarom laten we op deze pagina zien welke mobiele airco je het best voor in de slaapkamer kunt kopen. Dan geniet je gewoon van een heerlijke nacht slaap, zonder dat je wakker word omdat het te heet is in de slaapkamer. Ook tijdens het toppunt van de zomer!


Verschillende soorten airco’s voor in de slaapkamer


soorten airco’s voor slaapkamer

Je kunt verschillende soorten airco’s in de slaapkamer plaatsen. Maar welke ga jij kiezen? Hieronder leggen we precies uit welke het beste werken in de ruimte waar je slaapt. Zo weet je zeker dat je de juiste type airco koopt. Weet je al welke airco je wilt? Dan is het alsnog raadzaam dit stukje goed door te lezen. We vertellen je namelijk ook waarom de andere opties minder goed werken. Alvast veel plezier met jouw nieuwe slaapkamer airco!


Mobiel of verrijdbaar

Een mobiele of verrijdbare airconditioner is er een op wieltjes. Hierdoor kun je ‘m simpel van en naar de verschillende slaapkamers rijden. Zo hoef je niet in iedere kamer een losse airco te installeren. Daarnaast is een verrijdbare airconditioning ook handig, omdat je geen installateur nodig hebt.

De kosten van een mobiele airco zijn afhankelijk van de grootte van de slaapkamer. Heb je een kamer van gemiddelde grootte? Dan moet je denken aan een paar honderd euro. Heb je een XXL-slaapkamer? Dan is het handig om voor een model te kiezen met meer BTU (British Thermal Unit). Zo koelt het apparaat een grotere ruimte! Bekijk bij de omschrijving altijd eerst goed tot welke maximale ruimte de machine geschikt is.

mobiele airco

Split-unit

Een split-unit slaapkamer airco is een apparaat met een binnen- en buitenunit. Hiermee laat je een airconditioning installeren door een professional. De kosten van een split-unit airco liggen wel hoger. Deze zijn verdeeld over arbeid (25%) en de kosten van de airco (75%). Vaak ligt de prijs boven de 1000 euro.

Wil je een professionele airco voor in de slaapkamer? Dan is het dus nodig om een gat te boren in de muur, om zo de split-unit te verbinden. Dit kan een professional voor je doen. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat je het juiste vermogen van de airco kiest. Een grote slaapkamer heeft een airco van 2,5 kW tot 3,5 kW nodig.

split-unit airco

Monoblock

Ook is er een monoblock airco. Hiermee heb je één airco in jouw slaapkamer, enkel aan de binnenkant. De airco heeft dus maar één blok. Om de warme lucht en vocht af te voeren is er wel een gat in de muur nodig. Door het pijpje zal de warme lucht dan naar buiten kunnen ontsnappen.

Dit soort airco’s kun je gemakkelijk online kopen. Ben je op zoek naar een professionele installateur? Vraag dan na bij de winkel waar je ‘m besteld of er een installatie service mogelijk is. Op deze manier ervaar je de beste mogelijkheden. Vraag ook meerdere bedrijven na voor verschillende offertes. Dan heb je net als bij de split-unit een ruime keuze aan verschillende prijzen en producten.

monoblock airco

Wat is de beste slaapkamer airco van 2020?


De beste airco voor in de slaapkamer is de verrijdbare De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO. Dit is de beste voor in de slaapkamer omdat deze het kleinste formaat is en het beste beoordeeld. Daarnaast is dit een van de best verkochte airco’s van 2020.

Omdat er onwijs veel verschillende op de markt zijn hebben we de beste van 2020 voor je klaargezet. Wij van BesteBed.com hebben alle mobiele airco’s onderzocht en deze De’Longhi airco kwam als beste uit de test. Dit is de beste koop en daarom raden we deze aan. Waarom precies? Dat leggen we je graag hieronder uit.

Omschrijving

Deze De’Longhi airco is perfect voor in de slaapkamer. Door de nachtmodus kun je ‘m simpel op een lager niveau zetten ‘s nachts. Dan krijg je geen last van verkoudheid of een griep. Daarnaast is hij in de nachtmodus ook een stuk stiller. Wel zo prettig wanneer je in slaap wilt komen! 

Er zit een thermostaat op deze airco voor in de slaapkamer. Hiermee stel je de temperatuur zelf in. Zo profiteer je van een constante temperatuur, zonder dat je daar verder naar hoeft om te kijken. 

Ook zit er een ontvochtigingsfunctie op. Met deze functie heb je geen last meer van een benauwd, of drukkend warm gevoel in de kamer. De warme, vochtige lucht wordt door de airco opgezogen en gefilterd. Hierdoor heb je geen last meer van dit soort warme lucht!

De De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO heeft 3 verschillende standen. Hierdoor kun je ‘m op een hoge of lage stand zetten, net wanneer je dit nodig hebt. Bedienen gaat simpel via het display of met de afstandsbediening vanuit jouw boxspring. Doordat deze verrijdbare airco wielen heeft, verplaats je ‘m gemakkelijk naar een andere slaapkamer.

Met een energieklasse A heb je een relatief zuinige airco. Gemiddeld betaal je € 1,30 per dag aan een mobiele airco. Daarom is het een goede oplossing voor de aller warmste dagen. Bekijk ook de Honeywell MN12CES.Waar moet je op letten bij het kopen van een airco voor in de slaapkamer?


Het kopen van een airco voor in de slaapkamer is niet zo 1,2,3 gedaan. Je wilt een goede keuze maken en een verstandige. Daarom leggen we je hieronder uit waar je op moet letten bij een airco voor in de slaapkamer kopen.

Welke airco je wilt gaan kopen hangt natuurlijk af van jouw wensen en de grootte van de ruimte. Daarnaast is de mogelijkheid om een split-unit of monoblock te plaatsen soms beperkt, bijvoorbeeld omdat er een huurwoning is waar je niet zomaar door de muur mag boren. 

Heb je wel de mogelijkheid maar weet je niet zeker of je voor een mobiele of voor een split-unit moet gaan? Dan leggen we je hieronder uit welke overwegingen je kunt maken. Bekijk ook de beste airco voor thuis!

Plaats een reactie