Welk bamboe kussen kopen?

Op zoek naar een bamboe kussen? Dat is een slim idee voor veel mensen. Voor jou ook? In dit artikel vind je alles over een bamboe kussen kopen. Daarnaast leggen we uit waarom zo’n kussen handig kan zijn bij het slapen. Zeker wanneer je soms slecht slaapt, of last hebt van je nek.

Een goede nachtrust kan een flinke uitdaging zijn. Dure aankopen lossen de problemen rond persoonlijk slaapcomfort vaak niet op. Als je niet het juiste kussen kiest, wordt jouw lichaam mogelijk nog steeds niet goed ondersteund. En dat is niet wat je wilt. Daarom kan het een verstandige keuze zijn om te investeren in een nieuw kussen.

Een bamboe kussen is er voor diegene die lekker wilt slapen. Op deze pagina vind je alles over de bamboe kussens. Zo kom je erachter wat het precies is en waarvoor het dient. Ook vind je een compleet overzicht aan verschillende bamboe hoofdkussens. Zo weet je precies welke je moet gaan kopen in 2020!

bamboe kussen
bamboe kussens in rek


We gaan in op de voor- en nadelen van een bamboe kussen. Daarnaast helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Weet jij al wat belangrijk is bij een bamboe kussen kopen? We leggen het graag voor je uit. Zo maak je altijd de beste keuze, bij BesteBed!

Bamboe kussen kopen?
Dit is degene die je zoekt:Er is een enorm aanbod van bamboe kussens. Zo groot, dat je door de bamboe het kussen niet meer ziet. Daarom wil je weten welke bamboe kussen je moet kopen. Daar hebben wij het antwoord op!

Na veel vergelijken, bekijken en vragen zijn we eruit. Het beste bamboe kussen komt van Bamboosleep.nl. Dit is een online- en offline-aanbieder van bamboe producten. Hiermee haal je een kussen in huis van de beste kwaliteit en met een prima prijs. We stellen je graag voor aan de oprichter van Bamboosleep, hieronder praat hij je bij over de werking van het bamboe kussen:

bamboe kussen kopen

Bomboosleep legt aan ons uit


BambooSleep heeft twee soorten kussens gemaakt van bamboe. Kies voor een kussen met ingebouwde neksteun of een gewoon kussen. Klik hieronder op de knop om deze te bestellen.

Wat is een bamboe kussen?


De naam bamboe kussen komt van het voedsel van de panda. Echte bamboe dus. Dit verwacht je niet direct bij een hoofdkussen. Panda’s hebben sterke tanden nodig om de bamboe fijn te malen: hoe kun je daar dan op slapen? En waarom? Dat en meer vertellen we je graag hieronder.

Geen zorgen, er zitten geen takken in het kussen. Een bamboe kussen is gemaakt van bamboevezel. Dit zijn dus minuscule bamboe snippers in één grote zak. Hierop slaap je dan!

Nu zijn de bamboevezels niet voor 100% aanwezig in het bamboe kussen. De hoofdkussens zijn vaak voor 40% of 50% gemaakt van bamboevezel. De overige 50 tot 60% is polyester (of ‘katoen’).

Waarom dan bamboe? Het voelt ontzettend zacht aan. Bamboe heeft een perfect ventilerende vezel. Hierdoor voelt het zacht en fijn. Het is zelfs beter dan katoen. En een bamboe kussen kan je rug, nek en schouders ontlasten tijdens het slapen. Heb jij weleens last van een van deze plaatsen? Dan is het slim om te kiezen voor een kussen gevuld met bamboe.

panda eet bamboe

De vulling

Zo weet je dat er dus geen bamboe takken in de vulling van het kussen zitten. Wel heeft het een druk verlagend effect. Doordat er orthopedisch traagschuim in zit is het kussen niet alleen ergonomisch. Of je nu een zij-, rug-, of buikslaper bent. De vulling van dit kussen zorgt ervoor dat je een stuk minder last hebt van je schouders of nek. Hierdoor slaap je niet alleen fijner, je word ook uitgerust wakker.

De vulling zorgt er ook voor dat je minder transpireert. De vezels blijven zacht en koel. Hierdoor neemt dit goed eventuele transpiratie op. De warmte wordt afgevoerd op een natuurlijke wijze. Doordat je minder zweet slaap je koeler.

Helpt het tegen snurken?

Het antwoord of een bamboe kussen helpt tegen snurken vinden we door eerst te kijken naar hoe snurken wordt veroorzaakt. Doordat de luchtweg vernauwt kan snurken ontstaan. De onderdruk in onze keel zorgt ervoor dat de keelwanden en huig gaan trillen. Dit is het snurk geluid waar je partner last van heeft.

Omdat een traagschuim bamboe kussen een goede ondersteuning geeft, kun je baat hebben bij een bamboe kussen. Als het kussen ervoor zorgt dat je beter in bed ligt kan het helpen. Wanneer je dus niet goed slaapt heb je een betere slaaphouding nodig. Dit kan een bamboe kussen je geven.

Ook kan het zijn dat je snurkt doordat je allergisch bent. Bijvoorbeeld voor huisstofmijt. Een bamboe kussen is anti allergeen. Hierdoor heb je geen last meer van huisstofmijt of hooikoorts tijdens het slapen. Ook hierdoor slaap je beter en kan snurken worden verminderd.

Hoe slaap jij – en wat heb je daarvoor nodig?

Het op een juiste manier uitlijnen van de rug en nek is een belangrijk onderdeel van goede slaap. Het belangrijkste is om de uitlijning van de rug goed in de gaten te houden.

Gedurende de dag typ je misschien met een ergonomisch toetsenbord of heb je een speciale rugsteun of bureaustoel. Het is belangrijk om met al deze belangrijke zaken ook ‘s nachts rekening te houden. 

Je ruggengraat kun je zien als de brug van het zenuwstelsel. Alle lichaamsfuncties komen langs dit pad. De slaaphouding bepaalt de ondersteuning die de wervelkolom nodig heeft om de hele nacht in een natuurlijke, fijne positie te blijven. 

Bamboe kussens zijn gemaakt om op verschillende slaapposities jouw lichaam te ondersteunen. Zo profiteer je van een goede nachtrust en veel gezondheidsvoordelen.


De rugslaper

rugslaper

Wanneer je op jouw rug slaapt, is de ruggengraat van nature geneigd om in een neutrale positie te vallen. Maar enkel als deze goed wordt ondersteund.

Dit wordt als de meest gezonde slaaphouding beschouwd. Hierin kan jouw lichaam écht uitrusten.

Het hoofd moet op gelijke hoogte liggen als de schouders. Hiervoor is een ondersteunend en dun kussen nodig. Daarnaast heb je de ruimte tussen het hoofd en schouders nodig om het zachte nek weefsel goed te laten rusten.

De buikslaper

buikslaper

Hoe lekker je ook ligt op jouw buik: het is eigenlijk geen goede manier van slapen. De ruggengraat zal nooit in een natuurlijke positie liggen. Dit komt vanwege de manier van het draaien van het hoofd.

Daarom is het aangeraden om je nek en hoofd zo plat mogelijk te houden wanneer je op je buik wilt slapen.

Om dit te realiseren heb je een dun, zacht kussen nodig. Als je hierbij nog een dun kussen onder de heupen legt, wordt de onderrug minder belast.

De zijslaper

Op je zij slapen is over het algemeen een gezonde slaaphouding. Toch kan de wervelkolom makkelijk worden samengedrukt als je geen oppervlak hebt wat de rug kan ondersteunen. 

Om het hoofd ter hoogte van de nek te houden is het belangrijk de nek goed te ondersteunen. Hiervoor is een dikker kussen nodig. Het is belangrijk om een kussen te kopen welke goed aansluit op je hoofd. Daarnaast moet het kussen voldoende vulling hebben om het hele hoofd- en nekgebied te kunnen voorzien van steun.

bamboosleep

De voordelen van een bamboe kussen

voordelen bamboe kussen

Bamboe kussens zijn populair. Wat het zo populair maakt: de combinatie van een dikke kussensloop met een variërende vulling dat een luxueus kussen creëert. 

Bamboevezel is afgeleid van bamboe. Vervolgens wordt de vezel verwerkt tot een stroperige substantie. Deze substantie wordt in het materiaal verweven. 

Bamboevezels worden gecombineerd met andere natuurlijke draden. Zo wordt er een uniek zachte kussenbekleding gemaakt. En het mooiste is; helemaal groen!

Bamboe is van nature duurzaam. Het groeit enorm snel. Zo is het makkelijk beschikbaar voor productie. Natuurlijk wordt de bamboe eerst verwerkt voordat het gebruikt kan worden. Maar dit hele proces van bewerken is veel zuiniger en vriendelijker voor het milieu dan bijvoorbeeld bij synthetisch materiaal.


Antibacterieel – dus hygiënisch

Bamboe heeft een unieke status, want van nature is het antibacterieel. Dit is positief voor een kussen. Je wilt niet dat er bacteriën terecht komen bij plaatsen waar ze je het meeste kunnen beïnvloeden. Daarom wil je dat het kussen schoon en hygiënisch is. 

Door de antibacteriële eigenschappen van bamboe kunnen bacteriën zich niet aan het kussen hechten. Met een bamboe kussen creëer je een plek waar geen bacteriën kunnen komen. Zo kun je lekker slapen, in een bacterievrije omgeving!


antibacterieel

Vochtabsorptie en cooling

Net als veel andere natuurlijke vezels is bamboe zeer absorberend. Dit is bevordelijk voor een koele nachtrust. Bamboe is bijzonder absorberend in vergelijking met andere natuurlijke vezels.

Wist je dat bamboe veel in bijvoorbeeld herbruikbare luiers en handdoeken wordt gebruikt? Dit is vanwege de absorberende eigenschappen: zachtheid tegen de gevoelige huid en duurzaamheid door wassen na wassen. Welk beter materiaal om je eigen huid iedere nacht tegenaan te leggen?

Natuurlijke vezels ademen bijna altijd gemakkelijker dan synthetische stoffen En ondanks dat ze zachter en dikker aanvoelen: op bamboe gebaseerde materialen hebben een perfecte luchtstroom. Microventilatie en een groot absorptievermogen. Dat helpt tegen het zweten ‘s nachts! Daarnaast voel je je fris en uitgerust als je de volgende ochtend wakker wordt.


cooling

Hypoallergeen

De meeste producten die bamboe bevatten, hebben hypoallergene eigenschappen. Dit komt omdat ze van een bron komen die puurder is. Ze worden kort voor gebruik niet direct blootgesteld aan chemicaliën die allergische gevoeligheden kunnen veroorzaken.

Omdat bamboe moet worden verpletterd – want het is erg hard – komen er wel chemicaliën bij dit proces kijken. Het materiaal moet buigzamer, om het te kunnen verwerken. Daarom wordt bamboe nog niet zo natuurlijk verwerkt als bijvoorbeeld zijde.

Toch zijn er een hoop succesverhalen als het gaat om allergieën en bamboe. Bovendien heeft bamboe een andere interessante functie. Er kan zich geen huisstofmijt nestelen. Dit is een andere veelvoorkomende bron van veel allergieën.


Veelgestelde vragen

Waar kun je een bamboe kussen kopen?

Er zijn verschillende webshops en winkels die deze kussen aanbieden. Voor het beste kussen én een van de goedkoopste keuzes klik je hier. Zo zie je precies waar je deze kunt kopen!

Helpt het tegen snurken?

Een bamboe kussen kan tegen snurken helpen. Doordat het de slaaphouding verbetert kan er meer ruimte voor de luchtwegen ontstaan en kan het tegen snurken helpen.

Wat zijn voordelen van een bamboe kussen?

Bekijk de voordelen van dit materiaal kussen hier op deze pagina. Zo weet je na het lezen van de voordelen precies of zo’n kussen voor jou geschikt is of niet.

10 gedachten over “Welk bamboe kussen kopen?”

 1. Mijn zoon heeft een bamboe kussen en sinds hij deze heeft nooit meer last van zijn ogen (allergieën). Als mijn eigen kussen aan vervanging toe is, ga ik ook voor bamboe.

  Beantwoorden
 2. ik had er eigenlijk nooit over nagedacht dat je bamboe ook als kussenvulling zou kunnen gebruiken. Wanneer ik ergens zo’n kussen tegenkom zal ik er zeker mijn hoofd eens op leggen

  Beantwoorden
 3. Ik moet inderdaad wel een nieuwe kussen want ik heb al een tijdje last van mijn nek als ik ’s ochtends wakker word. Dus ik ga mij hier zeker even in verdiepen want van bamboe kussens had ik eerlijk gezegd nog niet gehoord.

  Beantwoorden
 4. Ik had er eerlijk gezegd nooit van gehoord, ik wist niet dat je een bamboe kussen kon aanschaffen. Zelf heb ik een ganzenveren kussen en dat vind ik heerlijk!

  Beantwoorden
 5. Ken het niet maar de moeite om het eens uit te zoeken. Een kussen dat is zoiets dat je ‘ooit’ wel eens gaat vervangen maar het komt er nooit van.

  Beantwoorden

Plaats een reactie