Wat is het Beste Bed? Over BesteBed.com

Op zoek naar het beste bed? Dat wil iedereen. Het is niet voor niets één van de meest gestelde vragen binnen de beddenmarkt.

Heb je last van rugklachten? Slaap je niet goed of ben je niet helemaal uitgerust bij het opstaan? Dan is het een goed idee om te kijken naar een nieuw bed.

Nu begint de zoektocht naar het beste bed. Het is natuurlijk eenvoudig om te kijken naar het duurste bed. Maar dit is niet slim. Duur is soms ook duurkoop bij het kopen van een nieuw bed.

Het beste bed varieert van persoon tot persoon. Daarom is BesteBed.com er voor je.

Op deze website vind je een totaaloverzicht van alle soorten bedden, boxspring en matrassen. Zo vind je altijd het beste bed voor jou!

Het beste bed kopen in 4 stappen

beste bed kopen

Hoe koop je het beste bed? Dat is een lastige vraag.

Voor een perfect resultaat moet het matras, de bedbodem, het kussen en het dekbedovertrek perfect passen bij jouw wensen.

De ene heeft het snel warm. Terwijl de ander het juist altijd koud heeft. Ligt jouw partner het liefst op een zacht matras? Dan lig jij misschien liever op een stevig matras.

Hierdoor kan het lastig zijn om voor jou en je partner een goed matras of een goed bed te vinden. Je wilt graag dat het bed bij je past. Daarnaast is het belangrijk dat het lekker ligt.

Wanneer al deze verschillende aspecten perfect in harmonie zijn, ervaar je de best mogelijke comfort. BesteBed.com helpt je om de aspecten in perfecte harmonie te krijgen.

We zoeken graag voor je uit welk bed het beste bij je past. Het ruime aanbod van onder andere Dekbed-discounter, BeterBed en Ikea vergelijken en testen wij. Hierdoor is een goede keuze snel gemaakt via deze website.

BesteBed.com zit niet vast aan specifieke aanbieders. We profiteren van een contractvrije samenwerking met de verschillende aanbieders.

Hiervan profiteer jij mee, doordat wij onafhankelijk zijn. We trekken niemand voor en we kijken naar de beste producten voor jou. Zo weet je zeker dat je na het lezen van onze adviezen het beste bed gaat kopen!

Het stappenplan

Voordat je de stap tot aankoop zet, wil je weten wat voor bedden er zijn, waar je uit kunt kiezen én natuurlijk waar je op moet letten.

Daarom heeft BesteBed.com hieronder een stappenplan voor de aanschaf van het beste bed voor je klaarstaan!


Stap 1: koop een goed matras!

goed matras

De eerste stap bij het kopen van een perfect bed voor jou, is te letten op het matras. Het matras bepaalt hoe je op jouw bed ligt.

Lig je niet lekker? Dan ligt het waarschijnlijk aan het matras. Daarom is dit zonder twijfel het allerbelangrijkste onderdeel van het kopen van een bed.

Het matras zorgt voor ondersteuning in het lichaam. Het zorgt voor comfort. Daarnaast speelt dit een belangrijke rol in de kwaliteit van slaap.

Jouw postuur hangt af van welk matras je wilt gaan kopen. Daarnaast ligt het eraan of je een boxspring of bijvoorbeeld een hoogslaper koopt.

Stap 2: welke bedbodem heb je nodig?

welke bedbodem

Na de keuze van een goed matras, kom je uit bij de bedbodem. De bedbodem bepaalt tot wel 30% van het comfort van jouw bed. Wanneer de bedbodem en het matras perfect op elkaar zijn afgesteld, heb je bijna het beste bed.

Het matras zorgt ervoor dat jij lekker ligt. De bedbodem zorgt er dan weer voor dat het matras lekker ligt.

Een Auping matras wordt bijvoorbeeld het beste gecombineerd met een spiraalbodem of boxspring.

De twee belangrijkste onderdelen van een goed bed bestaan dus uit een matras en een bedbodem.

Stap 3: welk hoofdkussen past bij jou?

hoofdkussen

Het hoofdkussen is een belangrijk onderdeel voor óp het beste bed. Zorg ervoor dat het hoofdkussen bij je past. Je moet er lang op liggen. En daarom is het belangrijk dat een kussen goed en fijn ligt.

Een hoofdkussen kiezen is een kwestie van proberen. Vaak staat op het lipje aan je kussen wat voor soort of merk kussen het is. Je kunt ‘m dan opzoeken op internet en erachter komen welk kussen bij je past.

Stap 4: het design van het bed

design van bed

Kies een design wat in lijn staat met het interieur van jouw slaapkamer. Zo bouw je een sfeer op in de kamer. Deze sfeer bepaalt hoe jouw slaapkamer uiteindelijk wordt. Dus let goed op, want dit is een belangrijke stap.

Kies tussen een hoge- of lage instap. Wil je een deelbaar bed, wat is het formaat? Kies je voor een gestoffeerd design of niet?

Zo zijn er nog tientallen vragen te bedenken bij het kiezen van een goed design. Kies tussen het hoofdbord, de soort poortjes en de ontelbare kleuren. Maak er één mooi geheel van in jouw slaapkamer.


Welk merk kies je voor het beste bed?

welk merk beste bed

Er zijn erg veel verschillende beddenmerken. Maar welk merk is het beste? Die keuze is soms lastig om te maken. Daarom helpen we je een handje.

Het is een fabel dat een boxspring van een bekend merk beter ligt dan een boxspring van een onbekend merk. Een bekend merk is geen garantie voor een goede nachtrust.

Een merk is vaak gespecialiseerd in één ding. Daardoor is ieder merk anders.

Voor iedereen is het beste bed anders. Zo ook het merk. Want het lichaamsprofiel van iemand bepaalt welk bed het beste bij je past.

Welke bekende merken zijn er?

Er zijn verschillende soorten merken, want er zijn een hoop verschillende bedden. Daarom is op deze vraag geen eenduidig antwoord te vinden.

Omdat de tweepersoons boxsprings het meeste worden verkocht, gebruiken we die als voorbeeld. Om precies te zijn de boxspring 160×200. Daarna kun je zelf de conclusie trekken welk merk het beste bij je past voor elk soort bed. Ook voor bijvoorbeeld een hoogslaper!

Overzicht

Bekijk hieronder een kort overzicht van verschillende merken boxsprings:

  • Kårlsson
  • MioDormio
  • Beter Bed Basic
  • M line
  • TEMPUR®

Deze merken zijn allemaal top kwaliteit merken boxsprings. Toch zijn de prijsklassen erg verschillend.

Merken als M line en TEMPUR® kosten erg veel, tot wel € 5.000,-. De best verkochte boxsprings kosten tussen de € 800,- en € 1.400,-. Dat scheelt een hoop, de slaapcomfort is nog steeds van hoge kwaliteit.

Conclusie

Betekend dit dat je altijd een bed moet kopen van een bekend merk? Nee. Zeker niet!

Een bekend merk maakt bedden die ‘bekender’ zijn. Een onbekend merk kan dit niet. Toch betekend dit niet dat de kwaliteit dan slechter is van een onbekend merk. De kwaliteit is vaak even goed of zelfs beter.

Kijk daarom niet naar het merk bed dat je koopt. Natuurlijk is een matras kopen wel andere koek, maar voor het beste bed ben je op zoek naar een goed bed voor jou.

Niet het bekendste merk, de goedkoopste boxspring of de duurste hoogslaper. Het draait erom wat jij persoonlijk fijn vind en wat bij jou (of jullie) past.

Plaats een reactie