boxspring

Welke boxspring kopen?

Compleet overzicht van de beste boxsprings

Een boxspring kopen doe je niet iedere dag. Het is een redelijk grote uitgave en een hele belangrijke! De komende jaren zal je iedere dag slapen op jouw nieuwe boxspring: het populairste slaapsysteem van Nederland. Deze moet dus passen bij jouw wensen qua stijl, maar belangrijker ook qua slaapcomfort.

Je kunt je afvragen welke boxspring je moet kopen en waar. Dat is helemaal niet gek. BesteBed.com helpt bij het kiezen van de beste boxspring voor jou. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Weet jij waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring? BesteBed laat duidelijk zien wat belangrijk is bij de aanschaf. Daarnaast staat hieronder een compleet overzicht van alle soorten boxsprings.

Een boxspring kopen die bij jou past?
Koop dan met de hulp van BesteBed.com!

Wat is een boxspring?

Bij een boxspring worden kwaliteit, stijl en comfort perfect gecombineerd. Hierdoor slaap je niet alleen lekker, maar ziet jouw slaapkamer er ook nog eens stijlvol uit.

Een boxspring is een luxueus bed. Bedbodem, matras en topper komen samen. Hierdoor profiteer jij van een optimale nachtrust. Het comfort van een chique 5-sterrenhotel in jouw eigen slaapkamer.


Simpele uitleg van de verschillende onderdelen

De boxspring bestaat uit 3 of 4 verschillende onderdelen. Er is een topper, het matras, de box en de spiraalbodem. De box en spiraalbodem worden vaak gecombineerd, maar niet altijd.


wat is een boxspring
box

Box

De box is de eerste laag, vaak bekleed met stof of leer. Hierin zit een binnenvering of spiraalbodem. De box zorgt voor het slaapcomfort en de ondersteuning. Hierop ligt het matras. 

boxspring uitleg

Matras

Het matras ligt bovenop de box. Normaal gesproken is het matras gevuld met pocketvering: 500 of 1000 pocketveren. 

onderdelen

Topper

De topper zorgt voor een nog beter slaapcomfort. Deze is standaard van comfortschuim. Eventueel is de topper ook in andere uitvoeringen te koop. 

Hoofd- en voetbord

Hoofd- en voetbord

Er zit vaak (niet altijd) een hoofdbord bij inbegrepen. Soms zit er ook een voetbord bij, maar dit vaker niet dan wel. 

Hoog slaapsysteem

Doordat een boxspring uit meerdere onderdelen bestaat, is het een hoog slaapsysteem. Heb je moeite met uit je bed komen ‘s ochtends? Dan is een boxspring de oplossing: je stapt er ‘s ochtends gemakkelijk uit.

De hoogte van het slaapsysteem hangt af van de verschillende onderdelen. Alle onderdelen en ook de poten hebben invloed op de hoogte.

De hoogte van het slaapsysteem hangt af van de verschillende onderdelen. Alle onderdelen en ook de poten van de boxspring hebben invloed op de hoogte.


Wat is de prijs?

Natuurlijk is de prijs van een boxspring een belangrijke factor in het aankoopproces. De prijzen lopen erg uiteen, sommige boxsprings zijn er al voor een paar honderd euro. Dat is een goedkope boxspring. Andere zijn pas te bestellen vanaf paar duizend euro. 


Alle verschillende
soorten boxsprings


Er zijn naast de verschillende formaten, ook nog verschillende soorten boxsprings. De verschillende soorten staan hieronder voor je op een rij. Zo zie je precies welke soort boxspring je nodig hebt. Klik op de knop om door te gaan naar die pagina. Je kunt dan de beste boxsprings van die categorie bekijken.

Met tv-lift


Een boxspring met tv lift is een bed waar je gemakkelijk uit tv kijkt. Je kunt de tv wanneer je klaar bent met kijken weer opbergen in de boxspring. Zo heb je een kamer zonder een plat scherm aan de muur. Maar wel met het gemak van de tv. Bekijk op de volgende pagina alles over de beste boxsprings met tv lift.

Met opbergruimte


Naast boxsprings met tv lift, zijn er ook nog boxsprings met opbergruimte. Dan heb je extra ruimte voor in een kleine kamer. Zo berg je gemakkelijk al jouw spullen op. Hier heb je vervolgens geen omkijken meer naar. Bekijk op de volgende pagina alles over de beste boxsprings met opbergruimte.

Zonder matras


Een boxspring zonder matras kopen? Dan zoek je naar enkel het onderstel van de boxspring. Misschien met voetbord of hoofdbord, maar niet met een matras. Zo heb je een boxspring voor een hele gunstige prijs. Bekijk op de volgende pagina alles over de beste boxsprings zonder matras.

Goedkope boxsprings


Dan zijn er ook nog de goedkope boxsprings. Deze boxsprings zijn van een kleine prijs. Zo profiteer je optimaal van een goede nachtrust én is het ook nog eens goed voor je portemonnee. Dat is dubbel profijt. Bekijk op de volgende pagina alles over de beste goedkope boxsprings.

Alle verschillende
formaten boxsprings


Hieronder vind je een handig overzicht van alle verschillende boxspring maten. Kies de maat die bij jou past en ga naar de pagina over die bepaalde maat. Daar vind je alle beste boxsprings voor die afmeting op een rij. Zo heb je een simpel overzicht met alle boxsprings die bij jou passen!

120×200


Heb je niet veel ruimte over voor een groot bed? Dan is een boxspring 120×200 écht wat voor jou. Dit relatief kleine bed past in bijna iedere kamer. Het zijn in theorie geen tweepersoonsbedden, maar toch past dat vaak makkelijk. Een 120 cm bij 200 cm wordt ook wel een boxspring twijfelaar genoemd.

Deze maat is perfect voor iemand die van languit liggen houdt. Woon je nog niet samen of heb je een nieuwe studentenkamer? Dan is deze maat een perfecte keuze!

140×200


De 140×200 maat is een tweepersoons boxspring. Enkel de 120 cm is een twijfelaar, vanaf hier beginnen de tweepersoons. Dit formaat is in deze categorie het allerkleinst. Het beste bed voor een huis met weinig ruimte. Er zijn enorm veel comfortabele boxsprings in deze maat. Zo is er altijd een ruime keuze qua stijl en slaapcomfort.

Ben je nog alleen? Dan is deze maat een goede keuze als je op zoek bent naar wat meer ruimte. Als er dan eens iemand langskomt is dat geen probleem!

160×200


De standaardmaat voor een 2 persoons boxspring is 160×200. Zo heb je beide genoeg ruimte om helemaal op je eigen deel te liggen. De boxspring neemt dan op zichzelf nog steeds weinig ruimte in beslag. Deze boxspring is 160 cm breed, dus meet van tevoren wel de maat in je kamer nog eens na.

Wil je een gewone tweepersoons boxspring kopen? Dan is dit het formaat waar je naar zoekt. Bekijk direct ons totaaloverzicht van de beste van dit standaardformaat.

180×200


Ben je op zoek naar heerlijk ruim slapen? Dan is een grote boxspring 180×200 écht iets voor jou. Deze boxspring is 20 centimeter breder dan het standaardformaat. Toch is deze afmeting het beste verkocht. De reden hiervan is dat deze maat voor de meeste mensen net wat makkelijker is. Zo geniet je van een ruim bed, waar je perfect op kunt slapen.

Ben je op zoek naar een ruime boxspring van 180 cm breed? Dan is de selectie op de volgende pagina speciaal voor jou. Bekijk direct de boxspring 180×200.

200×200


Heb je genoeg ruimte over in je slaapkamer? Dan is een extra grote boxspring van 200×200 echt wat voor jou. Hiermee haal je een van de grootste formaten boxsprings in huis. Deze is een flink stuk breder dan andere boxsprings. Deze maat wordt ook niet voor niets kingsize genoemd. In hotels wordt vaak dit formaat gebruikt in de wat luxere kamers.

Een kingsize boxspring kopen? Dan is dit formaat speciaal voor jou. Grote boxsprings hoeven niet altijd duur te zijn! Bekijk het overzicht van dit grote formaat op de volgende pagina.

160×220


Wanneer je wat langer dan gemiddeld bent kan het vinden van een bed moeilijk zijn. Daarom zijn er ook tussenmaten. Gelukkig maar. Het standaardformaat is 2 meter, maar vanaf de 160×220 zijn ze dus 20 centimeter langer. Zo is dit een standaardformaat tweepersoons voor de wat langere mensen onder ons.

Ben je vanaf 185 cm lang? Dan kan het fijn zijn een groter formaat te kopen. Bekijk ons complete overzicht van de beste 160×220.

180×220


Een wat breder bed is er gelukkig ook voor de mensen die langer dan 185 cm zijn. Zo is dit het beste verkochte formaat in de categorie lange boxsprings vanaf 220 cm. Slaaptekort kan gemakkelijk voorkomen wanneer jouw bed te kort is. Zorg ervoor dat je er gemakkelijk helemaal in past.

Koop het standaardformaat lange boxspring nadat je je hebt laten adviseren. BesteBed.com heeft het complete overzicht van 180×220 boxsprings voor je klaarstaan!

200×220


Ben je langer dan 185 cm? Dan is een extra grote boxspring van 200×220 de perfecte oplossing. Een nieuw slaapsysteem kopen als je lang bent is best een uitdaging. Hetzelfde als met grote voeten en schoenen kopen: het aanbod is simpelweg kleiner. Gelukkig is het aanbod voor slapen een stuk groter. Daardoor is het geen probleem dat je langer dan gemiddeld bent.

De grootste boxsprings zijn 220 cm lang. Hierdoor kan iemand van 2 meter ook lekker slapen in een goed slaapsysteem. Bekijk het totaaloverzicht van de beste 200×220 op de volgende pagina.

Verschillende aanbieders
van boxsprings


En dan zijn er ook nog de verschillende aanbieders van boxsprings. Bekijk hieronder de lijst met de verschillende verkooppunten van boxsprings. Zo weet je precies waar je er eentje kunt gaan kopen! En bekijk de pagina van BesteBed.com voor een overzicht van de beste boxsprings van dat verkooppunt.

ikea

Ikea

Ikea is een groot merk. Ook zij verkopen kwaliteits boxsprings voor een gunstige prijs. Bij Ikea profiteer je van een goed assortiment met een eerlijke prijs. Je krijgt jouw boxspring thuis afgeleverd en zoals je gewend bent: makkelijk in elkaar zetten. Bekijk op de volgende pagina alles over Ikea boxsprings.

beter bed

Beter Bed

Bekijk bij Beter Bed de beste kwaliteits boxsprings. Zij focussen zich écht op de kwaliteit. Dat zie je terug in de producten en in de afwerking daarvan. Bij Beter Bed heb je altijd een goede prijs en een gratis levering. Dan moet je wel minimaal € 500,- besteden. Bekijk op de volgende pagina alles over Beter Bed boxsprings.

Veelgestelde vragen

Welke boxspring moet ik kopen?

Je koopt de beste boxspring die bij jou past. BesteBed.com is dé plek waar je je kan laten adviseren over de aanschaf. Bekijk hier de verschillende soorten.

Waar boxspring kopen?

Het kopen van een boxspring kan op veel plekken. Hier vind je een compleet overzicht van de verschillende aanbieders.

Waar op letten bij aanschaf?

Je let op verschillende dingen aan de boxspring zoals het formaat, de kleur en natuurlijk het slaapcomfort. Bekijk hier wat belangrijk is.

Is boxspring beter dan lattenbodem?

Vaak wel. De duurste lattenbodems staan gelijk aan basis boxspringbodems.