Boxspring zonder matras kopen?

Alles wat je moet weten voordat je een boxspring zonder matras koopt.

Op zoek naar een comfortabele nachtrust? Dan is een boxspring zonder matras misschien hetgeen wat je zoekt. Deze onderstellen zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze erg betaalbaar. Hierdoor is goed slapen voor iedereen mogelijk.

Als je kort geleden een nieuw matras hebt gekocht, is het overdreven om er nu weer een te bestellen. Dan kan het handig zijn om een boxspring zonder matras te kopen.

Een groot voordeel: in een outlet hebben ze vaak boxsprings zonder matras. Daarom zijn dit goedkope boxsprings!

Op deze pagina laten we je verschillende formaten zien. Wel natuurlijk allemaal alleen het onderstel: zonder matras dus.

Alvast veel plezier van jouw nieuwe boxspring!

boxspring zonder matras

Een boxspring onderstel kopen? Of een box?


Het is verwarrend. Het onderstel van een boxspring of toch de box. Namen voor in principe hetzelfde. Een box of onderstel is niet verschillend van elkaar. Weet je dat ook weer!

Waar is het van gemaakt?

Het onderstel van een boxspring is van hardhout of mdf.  Dit hangt af van het bed dat je kiest. Doordat er gebruik is gemaakt van hardhout of mdf is het erg licht. Een onderstel weegt vaak haast niets!

Dit in tegenstelling tot een normaal bed. Die zijn vaak erg zwaar, doordat deze van hout zijn gemaakt.

Bonell- of pocketvering bodem kiezen

Je krijgt bij een boxspring zonder matras vaak de keuze tussen bonellveren of pocketveren. Nu is het lastig kiezen als je niet precies weet wat het inhoud. Daarom legt BesteBed het voor je uit!

Bonellveren zijn betaalbaarder dan pocketveren. Ook al hebben pocketveren een wat langere levensduur. Dit komt doordat ze afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Daarom raden we je aan een pocketvering bodem te kiezen. Dan kies je voor het beste slaapcomfort.

boxspring onderstel

Een vlakke bodem of toch een elektrische?

Naast de keuze voor de box, is er ook een keuze tussen een elektrische of vlakke bodem.

Zoals je waarschijnlijk weet zijn er boxsprings zonder matras waarbij je elektrisch de hoogte van bijvoorbeeld je leuning kunt verstellen. Dit kan voordelig zijn! 

Wanneer je veel draait kan dit een oplossing zijn. Als je bijvoorbeeld op je gemak tv wilt kijken in een boxspring met tv lift. Dan zet je jouw rugleuning gemakkelijk zo hoog als je zelf wilt.

Een tweepersoons boxspring bestaat uit twee delen. Deze kunnen zowel aan het hoofd- als voeteneind versteld worden. Afzonderlijk van elkaar. Hierdoor kun je jouw deel van het bed afstellen, zonder je partner hiermee te irriteren!

elektrische boxspring zonder matras

Welke boxspring zonder matras kopen?

Je wilt een boxspring zonder matras kopen. Maar welke? Daar helpen we je bij.

Het aanbod van boxsprings met enkel een onderstel is redelijk klein. Bij winkels zoals BeterBed, Made, Leenbakker en WoonExpress kun je geen boxsprings zonder matras kopen. Enkel HomingXL, Bedden.nl en Ikea bieden deze aan.

Bekijk hieronder het overzicht van boxsprings met losse box per aanbieder.

HomingXL


HomingXL heeft de goedkoopste boxsprings met enkel een onderstel. Daarom laten we deze als eerste zien. Op de website vind je een breder aanbod aan formaten. Hier laten we enkel de verschillende modellen zien.

homing xl

1-persoons vast

1-persoons vast

Deze 1-persoons boxspring zonder matras is erg goedkoop. Je hebt hem al voor slechts € 55,- (60×200). Deze 1-persoons boxspring heeft een vast onderstel. Dat wil zeggen dat er geen verend onderstel aanwezig is. Hierdoor kan het zijn dat jouw nachtrust niet optimaal is.

Voor iedere 10 cm dat deze boxspring breder wordt, komt er € 5,- extra bovenop de prijs. Voor een boxspring van 90×200 betaal je dus € 70,-.

Bij deze boxsprings kun je er gemakkelijk twee naast elkaar zetten. Zo bouw je zelf eenvoudig een tweepersoons boxspring van slechts twee losse onderstellen.

Dit onderstel is beschikbaar in verschillende kleuren. Deze kleur is zwart, maar je kunt ‘m ook kopen in antraciet of grijs.

1-persoons verend

1-persoons verend

Deze 1-persoons boxspring is verend. Dat wil zeggen dat het onderstel een verende functie heeft. Hierdoor zal je matras beter meeveren met het onderstel. Zo word je boxspring één mooi geheel, gericht op slaapcomfort.

De matrassen van HomingXL zijn geschikt voor alle verschillende soorten matrassen. Door de open kern, is er een optimale ventilatie in het onderstel. Zo profiteer je met het juiste matras van een goede doorstroming van de lucht. Hierdoor zal je een stuk minder zweten!

Ze worden geleverd inclusief poten, natuurlijk. Je krijgt er 6. Hierdoor kun je de boxspring extra verstevigen, omdat er in het midden ook een pootje zit.

Deze verende boxspring is ook leverbaar in verschillende kleuren. Zo heb je de keuze uit zwart, antraciet, beige of grijs.

2-persoons boxspring zonder matras

2-persoons vast

Dan is er ook nog de 2-persoons boxspring zonder matras. Deze is gemaakt van een harde box. Deze is van hout gemaakt en vervolgens gestoffeerd. Je geniet van optimale ventilatie. Mede door de open kern en de katoenen afdekking.

Het maximum gewicht voor de HomingXL 2-persoons boxspring is 100 kilo per persoon. De instaphoogte is 32 cm en de 6 poten zijn meegeleverd.

Bestel er een topdekmatras bij om het comfort nog meer te verhogen. Jouw lichaam wordt dan extra ondersteund.

De tweepersoons boxspring onderstel is er in verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart, antraciet of grijs.

2-persoons verend

2-persoons verend

De 2-persoons boxspring verend van HomingXL heeft een verend onderstel. De box is geveerd. Het is een houten rand. Deze bevat veren een afdeklaag van schuim Daarna is deze gestoffeerd. Ook hier profiteer je natuurlijk van een optimale ventilatie door een open kern.

Ook hierbij is het maximale gewicht per persoon 100 kilo. De instaphoogtes blijven hetzelfde: 32cm. De boxspring heeft poten van elk 12 cm hoog.

In principe kun je ieder matras gebruiken op iedere boxspring. Natuurlijk kun je ook een nieuw matras kopen. De matras die het vaakste voorkomt, is het de pocketveringmatras.

De tweepersoons boxspring verend kun je kopen in meerdere kleuren. Je kunt kiezen uit de kleuren antraciet, beige, zwart of grijs.

Bedden.nl


Bedden.nl heeft slechts één model boxspring zonder matras. Hierdoor is het aanbod hier minimaal. Bedden.nl focust zich meer op de boxsprings met een matras.

bedden nl

tweepersoons boxspring zonder matras

Max

De tweepersoons boxspring Max is bij Bedden.nl niet enkel verkrijgbaar zonder matras. De Max is ook beschikbaar als boxspring met tv lift. Deze is vrij goedkoop, dan heb je nog voor geen € 700,- een boxspring met een tv lift! Deze Max zonder matras is alleen het onderstel van de boxspring voor € 149,-.

Je kunt verschillende maten kiezen. Dit beïnvloedt dan wel weer de prijs. Zo heb je ruime keuze, van 90×200 tot 200×220 cm. Eenvoudig betalen, eventueel in 36 termijnen. Gratis thuisbezorgd!

Bij Bedden.nl heb je een diverse keuze van verschillende kleuren. Er zijn 7 verschillende kleuren beschikbaar. Kies uit onder andere antraciet, beige, grijs, bruin of ga voor de lederlook.

Ook het hoofdbord kan hier worden meegeleverd. Hiervoor betaal je een meerprijs van € 90,-.

Ikea


Ook Ikea heeft een ruime keuze uit boxsprings zonder matras. Deze ikea boxspring is beschikbaar in ongelooflijk veel verschillende uitvoeringen. Het onderstel blijft hetzelfde. Bekijk hieronder één van de vele opties.

ikea

Ikea boxspring zonder matras

ESPEVÄR

Bij Ikea is dit boxspring onderstel beschikbaar als matrasbodem met latten of op poten. De poten kun je bijna uitkiezen: zo veel verschillende opties zijn er. De beoordelingen van deze bedden zijn ook erg goed. Vaak haalt de ESPEVÄR een beoordeling van 4 of 5 sterren.

De afmetingen van deze ESPEVAR zijn ook verschillend. Kies uit een boxspring zonder matras van 90×200, 140×200, 160×200 en 180×200. Groter of kleiner is er niet bij Ikea.

Er zijn verschillende kleuren. Zo kies je uit wit, beige of grijs. De poten zijn het meest verschillend. Kies uit grijze aluminium poten of houten poten. Dan kun je ook nog kiezen voor rond of vierkant. Ook kies je tussen kort of hoog!

De prijzen van deze ESPEVÄR lopen erg uiteen. Toch beginnen ze al vanaf € 120,-. Zo profiteer je van goede Ikea kwaliteit, voor een lage prijs!