
Beste tweepersoons hoogslapers van 2020
Hét complete overzicht van de beste tweepersoons hoogslapers
Op zoek naar een tweepersoons hoogslaper? Dan wil je ruimte besparen. En met z’n tweeën bovenin de kamer slapen. Gezellig, knus en leuk. Maar waar vind je de beste tweepersoons hoogslaper? Dat laten we je op deze pagina zien. Want er zijn er niet veel. We vinden slechts twéé tweepersoons hoogslapers bij gerenomeerde webwinkels.
Hieronder zie je de actuele prijzen en voorraadstatussen. Ook leggen we je uit wat de voor- en nadelen zijn van de specifieke 2-persoons hoogslapers. Zo weet je dadelijk precies welke je wilt gaan kopen. Je kunt een eMob of Ikea tweepersoons hoogslaper online bestellen. We vergelijken ze en vertellen je precies wat de verschillen zijn. Aan het einde attenderen we je nog eenmaal op de voors en tegens van een hoogslaper. Want die zijn belangrijk om niet te vergeten. Alvast veel plezier ervan!
De 2 beste tweepersoons hoogslapers van 2020
- STORÅ tweepersoons hoogslaper – Ikea
- Claire hoogslaper 140×200 cm – eMob

1. STORÅ
De STORÅ tweepersoons hoogslaper van Ikea is een mooie, simpele hoogslaper. Voor een redelijk bedrag. Zelf hebben wij een vergelijkbare hoogslaper gemaakt. Deze was duurder om te maken dan dat hij bij de Ikea is. En dan heb je ‘m nog niet geverfd. Met een Ikea 2-persoons hoogslaper heb je lekker veel ruimte en ben je goedkoop uit.
Ook de reviews laten zien dat dit een kwalitatief goed bed is. Met 12 reviews en een gemiddelde van 4 uit 5 scoort deze hoogslaper goed. Hij is beschikbaar in 2 verschillende kleuren: zwart en wit. Beschikbaar voor levering en je hebt 365 dagen om van gedachte te veranderen. Hierdoor kun je ‘m gerust eens uitproberen. Ligt hij niet lekker? Dan kun je je geld terugkrijgen.
Het matras wordt niet meegeleverd. Wel zit de lattenbodem erbij, want deze is aan het bed vastgemaakt. Je zet er gemakkelijk een bank of bureau onder. Zo gebruik je ‘m als studeerplek of als extra ruimte om tv te kijken. Dit bed is gemaakt van grenenhout.

2. Claire
De witte tweepersoons hoogslaper Claire van de webwinkel eMob lijkt op die van de Ikea. Hij is wel een stukje duurder. De reden hiervan is het materiaal. Deze hoogslaper is van den gemaakt. Dat is een stukje steviger dan grenenhout. Met een witte lak past dit bed in vrijwel iedere slaapkamer. Ook deze hoogslaper wordt zonder matras en met lattenbodem geleverd.
De lak is op waterbasis. Deze bevat geen schadelijke stoffen. Door het hekje rondom de hoogslaper kun je er niet uitvallen. Wel zo veilig. De ladder is niet stijl, waardoor je er gemakkelijk op kunt klimmen. Onder de 2-persoons hoogslaper kun je gemakkelijk een bureau, bank of logeerbed plaatsen. Zo heb je enorm veel ruimte over en kun je toch samen slapen. Alsof je een extra kamer erbij hebt!
Het maximale belastbare gewicht is 90 kilo. Dit is per persoon. Je kunt dus in totaal maximaal 180 kilo wegen met z’n tweeën. Deze hoogslaper is een twijfelaar van 140×200. Het is dus een kleine tweepersoons hoogslaper. Je gebruikt ‘m hierdoor ook gewoon alleen.
De voor- en nadelen van een tweepersoons hoogslaper
Een tweepersoons hoogslaper heeft verschillende voors- en tegens. Hieronder leggen we je precies uit waarom een hoogslaper wat voor je is of niet. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan na de aankoop.
Voordelen
De voordelen van een tweepersoons hoogslaper liggen voor de hand. Je bespaart een hele hoop ruimte. Daarnaast kun je gezellig knus bovenin de kamer liggen. Zo kun je een extra kast, bureau of zelfs bank of logeerbed kwijt onder jouw bed. En heb je genoeg privacy als je een logee uitnodigt.
Ook het schoonmaken van de slaapkamer wordt een stuk eenvoudiger. Stof zal zich niet langer onder jouw bed ophopen. Je kunt gemakkelijk goed de gehele kamer schoonmaken. En valt jouw oplader of sok per ongeluk onder het bed? Dan hoef je niet over de vloer te kruipen om erbij te kunnen. Toch een stukje makkelijker.
Nadelen
De nadelen van een 2-persoons hoogslaper zijn voor iedereen verschillend. Wie weet vind je ‘t wel hartstikke leuk om iedere avond naar boven te klimmen. Dat brengt ons bij punt 1: de trap. Zorg ervoor dat je geen steile trap koopt als je een beetje gammel naar boven klimt. Het went wel, maar een schuine trap is toch een stuk prettiger.
Daarnaast is een hoogslaper verschonen is niet altijd gemakkelijk. Je moet vaak op het bed klimmen om het bed te verschonen. Hierdoor is het een beetje ongemakkelijk om het laken te verwisselen. Toch wen je hier ook wel aan na een tijdje.
Wanneer je ‘s nachts vaak een bezoekje aan de wc brengt raden we je aan een plek dichtbij de trap te kiezen. Want anders moet je telkens over elkaar heen klimmen om 03.00 uur ‘s nachts. En dat kan onprettig zijn voor je partner.
In de zomer is het extra warm bovenin de kamer. Natuurlijk zijn hier wel oplossingen voor, maar bedenk goed dat wanneer het écht heel warm thuis het bij jouw tweepersoons hoogslaper bovenin nog warmer kan zijn.
Veelgestelde vragen
Er zijn veel verschillende soorten bedden. Bekijk hier de beste.
Bedden zijn er in veel verschillende prijsklasse. Een bed koop je al vanaf een paar tientjes tot honderden euro’s.
Er zijn veel verschillende aanbieders van bedden. Bekijk hier het complete overzicht!