Welke maat kussensloop heb je nodig?

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben last van een verstoorde of onrustige slaap. Dit kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Sommige redenen zijn gezondheidsgerelateerd, andere zijn te wijten aan de omgevingsomstandigheden.

Sommige mensen krijgen geen goede nachtrust omdat ze het verkeerde type of maat kussensloop gebruiken. De maat en het type kussen dat de beste nachtrust geeft, hangt af van persoonlijke voorkeur. We gaan enkele van de standaard maten kussenslopen bekijken. Zo weet je aan het einde van dit artikel precies welke maat kussensloop je nodig hebt!


Welke kussensloop maat gebruik jij?


Om erachter te komen welke maat kussensloop je nodig hebt in iedere situatie lichten we deze hieronder voor je uit. Zo weet je precies welk kussensloop bij jouw kussen past!

Ook geven we tips om jouw kamer nét dat beetje extra design te geven met een juist kussensloop.

standaard kussensloop maat

Standaard


Een standaard kussensloop is een soort die het meest wordt gekocht en gebruikt door consumenten. Dit type kussensloop is 60 cm breed en 70 cm lang. Normaal gesproken is een kussen van standaardformaat de perfecte maat voor een eenpersoonsbed. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld twee standaard kussens op een queensize bed of een groot bed.

Als je een kingsize bed hebt en liever standaard kussens gebruikt, heb je er waarschijnlijk drie nodig om de look af te maken. Bekijk ook ons artikel over bamboe kussens.

decoratief kussen

Decoratief


Een decoratief kussensloop die over al je gewone kussens past. Een decoratief kussensloop is ontworpen om het kussen een meer fantasierijke uitstraling te geven. Veel decoratieve kussenslopen hebben borduursels of felle kleuren in het ontwerp.

Ze worden vaak gebruikt in logeerkamers, omdat ze meestal voor decoratie zijn. Wanneer gasten langskomen, kunnen de slopen vervangen door gewone kussenslopen.

Hoe weet ik welke kussenloopmaat voor mij geschikt is?


Met al deze verschillende opties en combinaties, hoe moet je dan weten welke voor jou geschikt is? Dit is een lastige vraag, maar gelukkig is het in detail onderzocht! De eerste vraag die je moet beantwoorden is hoe je jouw kamer wilt hebben. Als je de voorkeur geeft aan veel kleinere kussens op een groot bed, ga daar dan voor! Aan de andere kant, als je liever een groot kussen op een klein bed zou hebben, zou dat ook goed werken. Kleinere kussens nemen minder ruimte in beslag, maar ze zijn niet de beste optie als je een onrustige slaper bent. Als je een draaier bent rol je van de rand van een klein kussen. In deze situatie zal een king- of queensize kussen beter werken.

Het is ook belangrijk dat je een kussen gebruikt waarbij nek en rug op een gezonde manier op één lijn staan. Een kussen dat te hoog is, duwt je hoofd in een opwaartse hoek en dit zal op de lange duur pijnlijk zijn voor je ruggengraat. Evenzo is een te plat kussen ook niet goed voor je rug. Als je regelmatig wakker wordt met een stijve nek, is dit misschien de boosdoener. Een topper vervangen met enige regelmaat kan ook helpen. De slaaphouding zal ook in dit aspect een verschil maken. Bij zijslapers zal het hoofd meer naar boven kantelen en daarom moeten ze op zoek naar een kussen dat platter is. Mensen die op hun rug slapen, hebben het tegenovergestelde probleem en daarom moeten ze grotere kussens kopen.

De conclusie


Er zijn zoveel verschillende kussens en kussenslopen. Sommige kussens zijn beter voor je dan andere, afhankelijk van jouw unieke situatie.

Als je liever gewoon voor een mooie look gaat, kun je alle verschillende kussens erbij nemen. Plaats de grote achterin en leg ze langzaam op elkaar met de decoratieve kussens vooraan. Hierdoor ziet de slaapkamer er over het algemeen netter en comfortabeler uit. Het enige wat je hoeft te doen, is de volgorde van de kussens te onthouden wanneer je ze de volgende ochtend weer teruglegt!

Plaats een reactie