matras kopen

Matras kopen?

Bekijk het complete overzicht matrassen

Van plan om een nieuw matras aan te schaffen? Tegenwoordig kopen mensen een matras steeds vaker online. Vaker dan in de winkel.

De levering verloopt simpel: ze worden vaak opgerold in een doos bezorgd. Wanneer je het matras een uur of 2 laat liggen, is deze weer helemaal recht.

Op deze manier heb je geen last meer van het vervoeren van dit zware en onhandige object. Het enige waar je nu tegenaan loopt is het aanbod.

Er zijn veel verschillende soorten matrassen. Denk aan verschillende merken, formaten en kwaliteiten. Hiertussen kiezen is een best lastig onderwerp. Daarom zijn wij er voor je!

Op deze pagina helpt BesteBed.com je bij het kopen van het beste matras voor jou. Kies uit één van de verschillende soorten hieronder. Weet je nog niet precies welke je nodig hebt? Lees dan onze beschrijvingen van de verschillende soorten. Zo koop je altijd een matras die bij jou past!

Compleet overzicht van alle soorten matrassen

Zoals je weet zijn er een hoop verschillende soorten matrassen. Je hebt traagschuim, koudschuim, pocketvering en er zijn bijvoorbeeld goedkope matrassen. Hieronder vind je alle soorten in een compleet overzicht. Kies de soort die het beste bij je past. Vervolgens ga je naar de pagina waar je de beste voor jou uit kunt zoeken!

koudschuim

Koudschuim

Een koudschuim matras heeft een open celstructuur. Dit houdt in dat je profiteert van veel veerkracht en opwaartse druk. Hiermee zorg je voor een goede lichaamsondersteuning. Koudschuim is bekend omdat het goed vocht opneemt. Daarnaast biedt het hoogwaardig ligcomfort. Bekijk alle koudschuim matrassen op de volgende pagina.

traagschuim matras

Traagschuim

Van plan om een traagschuim matras te kopen? Traagschuim bestaat uit koudschuim of pocketveren. Hierop is dan traagschuim gemonteerd. Je profiteert met traagschuim van een maximale drukverlaging. Daarnaast heb je een goed aanpassingsvermogen. Bekijk op de volgende pagina alles over het beste traagschuim matras.

pocketvering matras

Pocketvering

Een pocketvering matras heeft ook veren. Deze zijn per stuk verpakt. Hierdoor kunnen ze los van elkaar bewegen. Dit resulteert in een goede vochtregulatie . De veren bieden meer weerstand als de druk groter wordt. Hiermee kun je dit goed gebruiken voor ieder gewicht! Bekijk op de volgende pagina alles over het beste pocketvering matras.

binnenvering

Binnenvering

Een binnenveringmatras heeft een kern van veel stalen veren. De veerkracht is afhankelijk van de dikte van het staal. Daarom varieert dit. Hiermee profiteer je van goede luchtdoorlating. Daarnaast is het goedkoper dan bijvoorbeeld een pocketvering. Bekijk de beste binnenveringsmatrassen op de volgende pagina.

boxspring matras

Boxspring

Een boxspring matras kopen? Dat is de meest gekozen keuze tegenwoordig! Hiermee heb je een heerlijk comfortabel matras en de juiste ondersteuning. Uiteraard beschikbaar in alle verschillende formaten. Een boxspring matras is er ook in alle soorten types die je hier op deze pagina leest. Bekijk de beste boxspring matrassen op de volgende pagina!

latex matras

Latex

Een latex matras is erg veerkrachtig. Ten tweede is erg duurzaam. Doordat een deel van het matras uit de rubberboom wordt gewonnen. Je hebt ze in alle soorten. Van zacht tot stevig. Heb je een allergie? Dan is latex precies wat je zoekt. Omdat het antibacteriële eigenschappen heeft en daarnaast huisstofmijt- en schimmelwerend is. Bekijk hier alle verschillende soorten van het latex matras.

opvouwbaar

Opvouwbaar

Een opvouwbaar matras is perfect voor wanneer je het niet altijd nodig hebt. Zo berg je hem gemakkelijk op. Heb je wel eens een logee over de vloer? Dan is dit een comfortabele oplossing voor een extra matras. Zo hoeft jouw visite niet op een luchtbed te slapen. Vervolgens berg je jouw opvouwbare matras weer makkelijk op. Bekijk op de volgende pagina alle opvouwbare matrassen.

goedkoop

Goedkoop

Lang niet iedereen wil veel geld uitgeven aan een matras. Zonde eigenlijk! Het biedt comfort voor de rug en het bevordert de slaap. Toch hebben we een overzicht die kwalitatief echt goed zijn, voor een lage prijs. Daarnaast hebben ze ook nog een lange levensduur! Bekijk op de volgende pagina alle goedkope matrassen.

Alle verschillende formaten matrassen

Er zijn ook nog, naast soorten, verschillende formaten matrassen. Hieronder heeft BesteBed.com alle verschillende formaten matrassen op een rij gezet.

Weet je al welk formaat je nodig hebt? Dan kun je hieronder snel kiezen welk formaat je wilt kopen. 

Weet je nog niet zeker welk formaat matras je wilt hebben? Dan is het slim om het stukje tekst onder het formaat goed door te lezen. Zo weet je aan het einde van de pagina precies welk formaat je zoekt!

70×200


Een matras van 70×200 cm is een klein eenpersoons matras. Een perfecte keuze voor de twijfelaar om er twee op kwijt te kunnen. Er zijn genoeg verschillende soorten. Van hard tot zacht of medium. Daarnaast heb je anti-allergisch en anti-transpiratie. Natuurlijk kun je deze ook gebruiken voor een klein 1-persoonsbed. Bekijk alle 70×200 matrassen op de volgende pagina. 

80×200


Een 80×200 matras is geen standaard formaat. Er zijn verschillende soorten in deze maat te koop. Denk aan traagschuim, koudschuim of bijvoorbeeld met veren. De 80×200 maat is iets kleiner dan de standaard maat. Perfect voor in een kleine slaapkamer als je bijvoorbeeld bedden naast elkaar zet. Daarnaast gebruik je twee 80×200 in een bed van 160×200. Zo combineer je gemakkelijk medium en zacht. Bekijk op de volgende pagina alles over het 80×200 matras.

90×200


De 90×200 matrassen zijn het meest verkocht. Dit is de standaard voor een eenpersoonsbed. Er zijn verschillende soorten beschikbaar voor deze maat. Kies makkelijk uit een ruime keuze tussen vering, hardheid en accessoires. Daarnaast zijn ze er in verschillende stijlen en materialen. Zo kies je altijd de beste voor jou uit! Bekijk op de volgende pagina het overzicht van het formaat 90×200 matras.

120×200


Met een 120×200 matras haal je het beste formaat in huis voor een twijfelaar. Er zijn ook in deze categorie veel verschillende materialen en soorten beschikbaar. Wanneer je deze maat nodig hebt ben je verzekerd van een ruim aanbod. Voor ieder wat wils. Bekijk op de volgende pagina alles over het beste 120×200 matras. 

140×200


Het formaat 140×200 cm is een populaire maat in Nederland. Perfect voor een twijfelaar. Er zijn verschillende soorten en materialen beschikbaar in dit formaat. Hierdoor kies je gemakkelijk de beste uit voor jou. Er zijn verschillende soorten eigenschappen. Denk aan fijn ademend of zacht, medium of stevig. Bekijk op de volgende pagina alles over het beste 140×200 matras.

160×200


Het formaat 160×200 is genoeg om met twee personen op te kunnen slapen. Een fijne keuze voor een 2-persoonsbed. Deze maat is toch nog compact genoeg voor een kleinere slaapkamer. Er zijn ook voor dit formaat weer verschillende soorten matrassen beschikbaar. Bekijk op de volgende pagina alles over dit formaat 160×200 matras.

180×200


Een matras van 180×200 is er voor wanneer je nét dat stukje ruimte extra nodig hebt. Je geniet van een ruim dek waarop je genoeg bewegingsruimte heeft. Ideaal voor de wat grotere mensen. Ook dit formaat is natuurlijk beschikbaar in verschillende materialen zoals katoen en dons. Bekijk op de volgende pagina alles over het 180×200 matras.

200×200


Het grootste formaat is de 200×200. Dit formaat is er voor degene die ‘s ochtends lekker in bed een filmpje wil kijken met het hele gezin. Dat gaat makkelijk met dit formaat! En kies ook hier weer uit de verschillende materialen die beschikbaar zijn. Zo koop je altijd het beste matras voor jou. Bekijk op de volgende pagina alles over het 200×200 matras.

Veelgestelde vragen

Welke matrassen zijn de beste?

Er zijn veel verschillende soorten matrassen. Bekijk hier alle soorten.

Hoe kies je een matras?

Het kiezen van een matras is erg persoonlijk. We laten hier alle soorten zien.

Waar matrassen kopen?

Er zijn veel verschillende aanbieders van matrassen. Bekijk hier het complete overzicht!