Slaapkamer trends 2020

Er zijn niet veel ruimtes in huis die zo veelzijdig zijn als de slaapkamer. Hier brengen we onze meest intieme, stille, en ook leuke momenten door. Afgezonderd van de rest van de wereld. Een van de persoonlijkste en belangrijkste kamers van ons huis. Daarom vind je op deze pagina de slaapkamer trends in 2020! Zo ziet jouw slaapkamer na het lezen van de trends er tip top uit voor dit jaar!

Hoewel we natuurlijk met iedere kamer in huis affiniteit hebben, is er niets zoals een slaapkamer. En het is makkelijk te begrijpen waarom. Het is vaak ons eigen plekje, bijvoorbeeld in het huis van je ouders. Dan is jouw slaapkamer de enige plek waar jij de trends van 2020 kunt vormgeven. Personalisatie is belangrijk, maar er zijn de afgelopen 10 jaar verschillende patronen voorbijgekomen als het gaat om de inrichting van onze slaapkamer.

We zagen tussen 2010 en 2020 een heropleving van levendige bohemien-texturen, het minimalisme is weer terug en de verandering van logge en zware meubels, naar scherpe accenten gaf een boost aan de inrichting van onze slaapkamer. Met 2020 een paar maanden oud, richten we ons tot experts op het gebied van design. Zo komen we erachter welke slaapkamer trends in 2020 op ons staan te wachten.

De leukste slaapkamer trends van 2020


Slaapkamer met planten

Hieronder vind je de leukste slaapkamer trends van 2020. Je vind ideeën, leuke accessoires en tips om jouw slaapkamer zo trendy mogelijk te maken. Daarnaast vind je informatie van ‘bekende’ interieur designers en hun mening over de do’s en don’ts van 2020. Alvast veel plezier met jouw slaapkamer opnieuw stylen!


Hilton Carter – op de natuur geïnspireerd

Om te beginnen starten we met een trend die steeds meer gezien wordt. Het is de meer natuurlijke kant van onze wereld die we graag in de slaapkamer terugzien. Hiernaast geeft Hilton Carter een kijkje in zijn eigen slaapkamer. Allereerst zien we een hoop groen, daar komen we later zeker nog op terug. Maar wat vooral opvalt: kamerplanten!

In plaats van ‘high-end, luxe hotel’ als inspiratiebron, denkt meneer Carter dat 2020 ons veel minimale, op de natuur geïnspireerde slaapkamers zal laten zien. Een grotere focus op textuur, aardetinten en een omhelzing van imperfectie (denk aan: stonewashed linnen beddengoed, afgestoken keramische kruik lampen, enz.).

Ik denk dat de nieuwe trend in 2020 of beter nog, 2021, wordt dat we het bed niet meer tegen een muur zetten. We gaan het bed in het midden van de kamer of op zijn minst een beetje van de muur plaatsen, zodat je er volledig omheen kunt bewegen.

Hilton Carter, oprichter van Things by H


Devon Wegman – minder elektra, geen tv

Hiernaast zien we een foto van een slaapkamer, zonder tv, van Angie. Mensen in dit tijdperk van technologie streven ernaar om hun slaapkamers meer een vredige oase te maken. Dat is haar in ieder geval gelukt.

Nu luisteren we naar Devon Wegmon, een binnenhuis design expert. Ze ziet dat steeds meer klanten tv’s uit de slaapkamer halen. En in plaats hiervan investeren ze in beddengoed van hoge kwaliteit, raambekleding en zachte verlichting.

We hebben de neiging om de ontwerpen voor slaapkamers zacht en sereen te houden, met meer aandacht voor texturen en natuurlijke materialen dan patronen of kleuren. Zo vertelt ze.

De laatste tijd hebben veel klanten gevraagd om hun slaapkamer een verfijnd hotel-achtig gevoel op te laten roepen, om een ontsnapping voor hen te creëren waar ze kunnen afsluiten en kunnen opladen van de afgelopen dag.

Devon Wegman, Devon Grace Interiors

Welk kleurenpalet?

De slaapkamer, de belangrijkste kamer in huis om een serene en rustgevende omgeving te hebben. In het verleden was de keuze voor helderwitte verf populair in de slaapkamer. We hopen toch dat er meer diverse elementen van kalmerende tinten en texturen gebruikt worden in de slaapkamer trends voor 2020.

We voorzien bijvoorbeeld dat mensen meubels kiezen die niet te omvangrijk zijn en grijstinten of crème toepassen om mooi te combineren met een lichte slaapkamer in plaats van de ruimte te verdoen met een geheel wit kleurenpalet.

We houden van Benjamin Moore’s Vanilla Milkshake voor een goede slaapkamer kleur. Dit is een subtiele grijstint met crème-tinten. Vervolgens kun je gewaagde stoffen, patronen en kleuren opnemen in de details, zoals kussens en bekleding, zonder dat de ruimte te druk aanvoelt.

Ook leuk, zoals op de foto, is een patroon aanbrengen met latjes. Vervolgens kun je ieder vlak een andere tint uit hetzelfde kleurenpalet geven. Onwijs leuk!

Plaats een reactie