De beste Wake Up Lights – reviews en aankoopgids voor 2020

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben last van een verstoorde of onrustige slaap. Dit kan door verschillende factoren. De meesten van ons vertrouwen op een wekker om ’s ochtends op tijd wakker te worden. Velen gebruiken een wekker op hun mobiele telefoon. Toch blijven fysieke wekkers een populair slaapkamer accessoire. De wake up light is de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Het bevat meer dan programmeerbare alarmen en snooze-opties. Moderne modellen hebben vaak lcd-schermen. Ook zijn instellingen voor ‘weekendmodus’ erg handig. Denk ook aan muur projectoren en bluetooth-connectiviteit.

De belangrijkste factor bij het kiezen van een wake up light is de prestatie. Slapers hebben een klok nodig die hen elke ochtend op een betrouwbare manier wakker zal maken. Jouw boxspring mag dan wel lekker liggen, maar wakker worden op een fijne manier is belangrijk. De beste wake up lights worden geleverd met aanpasbare volume- en sluimer opties om slapers met verschillende behoeften en voorkeuren tegemoet te komen. En hoewel hightech lichtwekkers doorgaans meer kosten dan minimalistische modellen, kun je de meeste wake up lights voor minder dan 150 euro kopen.

Lees verder voor meer informatie over het kiezen van de juiste lichtwekker voor jou. Ook lees je over onze keuzes voor de beste wake up light wekkers vandaag de dag op de markt. Onze keuzes zijn gebaseerd op geverifieerde klant- en eigenaar ervaringen, evenals intensief productonderzoek en analyse.


Beste wake up lights van 2020


De wake up light van 2020 is de Philips HF3520/01. In de afgelopen jaren zijn wake up lights een populaire keuze geworden voor slapers. In plaats van harde geluiden te gebruiken, hebben deze lichtwekkers felle lichten die de natuurlijke zonsopgang nabootsen.

De zonsopgang-instelling in de Philips Wake Up Light gaat over van rood naar oranje naar felgeel. En in tegenstelling tot andere wake-up lights, is het Philips-model ook uitgerust met een audio-alarm voor diegenen die liever wakker worden met een combinatie van licht en geluid. Twee individuele alarmen en vijf omgevingsgeluiden zijn inbegrepen.

Ten slotte heeft de Philips Wake Up Light een back-up batterij waarmee het licht tot acht uur lang zonder batterij vermogen kan werken. Dit alarm wordt ondersteund door een proefperiode van 90 nachten en een garantie van twee jaar.

Je kunt twee verschillende alarm voorinstellingen opslaan. Hoewel je ze niet voor specifieke dagen kunt plannen. Dus je moet onthouden dat je het weekendalarm moet uitschakelen wanneer de zaterdag aanbreekt.

Naast een zonsondergang modus is er een lichtgestuurde ademhalings modus om je te helpen in slaap te vallen. Daarnaast zijn er overal moderne accenten: op de bovenkant tikken om te snoozen, een speciaal licht met lage intensiteit als je midden in de nacht wakker wordt, FM-radio, AUX-ingang als je in slaap wilt vallen met geluiden van je telefoon, en zelfs een USB-A slot om ook je telefoon op te laden.

Aan het eind van de dag is dit een wekker van bijna 200 euro, wat meer zal zijn dan de meeste mensen kunnen uitgeven. Maar als je die hindernis kunt overwinnen, is dit de beste lichtwekker die je kunt kopen.

Wake up light aankoopgids


Niet alle wake up lights zijn hetzelfde en er zijn een paar belangrijke functies waar je op moet letten – meestal te maken met aanpassings opties. Laten we ze opsplitsen.

lichtwekker aankoopgids

Lichtinstellingen


Het eerste dat je moet controleren, is hoeveel controle je over het licht hebt. Met basis wake up lights kun je misschien gewoon een alarmtijd instellen en dat is alles. Maar duurdere modellen kunnen je controle geven over de lichtintensiteit. De Philips Somneo heeft een schaal van 25 verschillende intensiteiten. Of de duur van het zonsopgangeffect.

Geluidsinstellingen


Gemakkelijk over het hoofd te zien. Geluidsinstellingen zijn net zo belangrijk en misschien wel belangrijker dan lichtaanpassing. Wake up lights zouden je moeten helpen om op natuurlijke wijze wakker te worden van alleen licht. Maar het is stressvol om te denken dat je erdoorheen kunt slapen, dus bijna elk lichtalarm bevat ook een soort optioneel alarmgeluid.

Het is belangrijk om te kijken naar het soort opties dat je hier krijgt. Simpele alarmen bevatten misschien gewoon een piep, maar dit soort irritante geluiden is waarschijnlijk precies wat je wilt vermijden. Betere modellen kunnen een reeks rustgevende geluidseffecten bevatten, waaronder vogelgezang of golven, een FM-radio of een AUX-ingang, zodat je jouw telefoon kunt aansluiten om audio aan te leveren.

Zonsondergang-modus


Je wilt ook kijken naar optionele zonsondergang-modi, die het omgekeerde van het licht alarm doen: langzaam dimmend licht om te helpen ontspannen en natuurlijk in slaap te vallen. Nogmaals, let op aanpasbare instellingen, optionele geluidseffecten of zelfs op een ademhalings gerichte modus om je te helpen in slaap te vallen.

Andere functionaliteit


Er zijn nog andere functies die je misschien hoopt te zien. Sommige zijn slechts basis alarminstellingen die niet altijd worden gegarandeerd: gemakkelijke sluimermodi of de optie om alarmen voor specifieke dagen in te plannen. Anders moet je ervoor zorgen dat je gemakkelijk aangepaste alarminstellingen kunt opslaan.

En ook uitkijken naar andere leuke dingen zoals een USB-poort voor het opladen van een telefoon. Of een gemakkelijke manier om de lamp in te schakelen en te gebruiken als een leeslampje of nachtlampje.

SAD lampen


Ten slotte een onderscheidend punt: wake up lights zijn gerelateerd aan, maar niet hetzelfde als daglichtlampen. Daglichtlampen zijn ontworpen om de symptomen van een seizoensgebonden affectieve stoornis te behandelen en moeten ten minste 2500 lumen uitstralen om medisch gecertificeerd te zijn voor dat doel.

Plaats een reactie